Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Μαραθώνιος αγωνιστικής επίδειξης- simoultane

8o Δημοτικό σχολείο Άρτας
Μαραθώνιος αγωνιστικής επίδειξης- simoultane


Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στον χώρο του 8ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας ένας πρωτότυπος μαραθώνιος αγώνας επίδειξης σκακιού. Το λεγόμενο σιμουλτανέ ήταν  αγώνας στον οποίο ένας παίκτης   αντιμετώπισε  ταυτόχρονα 44 αντιπάλους οι οποίοι παραταγμένοι σε σχήμα Π έπαιζαν την κίνησή τους αναμένοντας την απάντηση από τον αντίπαλό τους.
Στη συγκεκριμένη διοργάνωση ο προσκεκλημένος του σχολείου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Προπονητής Σκακιού Αντρέας Αθανασιάδης ολοκλήρωνε τις απαντήσεις του σε < 7''κατά Μ.Ο. δίνοντας την ευκαιρία σε παίκτες και θεατές να παρακολουθήσουν έναν πρωτότυπο μαραθώνιο, γιορτή του σκακιού, που διήρκεσε από τις 11.00-13.30 μ.μ.
Εξαιρετικά ενθαρρυντική ήταν η ανταπόκριση στο εγχείρημα που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην πόλη μας με συμμετοχή ενηλίκων αθλητών, μαθητών και φίλων του αθλήματος. Αξίζει να σημειωθεί η  νίκη που  κατάφερε  ο αθλητής του Σ.Π.Ζ.Κέρκυρας Αλέξανδρος Τριάντης αλλά και το μαχητικό πνεύμα που επέδειξαν και οι υπόλοιποι 43 συμμετέχοντες Η άψογη διοργάνωση  άφησε την υπόσχεση για επανάληψη ανάλογης δράσης και στο μέλλον. Τον αγώνα κάλυψε τηλεοπτικά το Art tv.


H Διευθύντρια                                            Ο Προπονητής
Δρ. Κλεοπάτρα Ν. Βασιλείου                    Αθανασιάδης Ανδρέας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου